Verhalentrommel

Heb je een feestje en start je graag met een verhaal? Eindig je feest met een verhaal voor het slapengaan. Organiseer je een dag rond een bepaald thema en wil je je publiek een verhaal als tussendoortje aanbieden?

Het ezeltje
Zoals veel koningsparen konden ook Ezeltjes koninklijke ouders geen kinderen krijgen. Na veel ach en wee gebeurde er een wonder. De koningin beviel van een kind….met een grijze vacht, lange oren en prinselijke hoefjes. De koningin haar nood aan kinderen was meteen over! Ze beval het kind door het raam in de slotgracht te kieperen. Gelukkig was er nog de koning…..

Mannetje Timpetee
Mannetje Timpetee woont in de duinen met zijn vrouwtje onder een oude gebarsten pispot. Op een dag vist hij een klein visje uit de zee, een sprekend visje, een tovervisje. Het visje tovert tevoorschijn wat het mannetje wenst, of beter gezegd wat zijn vrouwtje wenst. Wat dat vrouwtje allemaal wenst, dat wil je niet weten…of toch?

Stan Bolivan
Stan, de gelukkigste man ter wereld, heeft een ongelukkige vrouw. Ze wil zielsgraag kinderen. Haar wens wordt vervuld met 100 kinderen tegelijk. De kinderen eten hen de kleren van het lijf en zo trekt Stan de wijde wereld in. Hij komt terecht in een drakenkasteel, waar hij met list en moed rijk genoeg wordt om zijn 100 kinderen te voeden.

De Zeven Wensen.
Olle Niklasson is een luie jongen. Hij doet de hele dag niks! Op een dag moet hij voor zijn moeder hout gaan sprokkelen. In het bos redt hij het leven van een betoverde kikker. Hij wordt beloond met 7 wensen. Zeven wensen – zeven keer nadenken, daarvoor is Olle veel te lui. Zo belandt hij van het éne avontuur in het andere.

De Oude Trol van de Grote Berg
Daar zijn ouders uit werken gaan blijft de kleine Olle altijd alleen thuis. Op een dag steelt de oude trol van de grote berg hun twee geiten. Enkele dagen later komt de oude trol met een zak terug om Olle te halen. Olle die de trol niet herkent, gelooft dat de trol hem zal helpen de geiten te vinden. Olle en de oude trol gaan samen de berg op….. .

Tishka en de Baba Jaga.
Tishka wordt geboren uit een stronkje hout. Als hij oud genoeg is krijgt hij een boot waarmee hij elke dag gaat vissen. Baba Jaga lokt hem aan de kant en neemt hem mee naar haar hut. Ze stookt haar oven hoog op om Tishka te braden. Maar Tishka ontsnapt aan de hete oven en neemt de oude heks flink bij de neus.

De Draak en zijn Grootje.
Drie soldaten zijn het soldatenleven beu. Ze ontsnappen uit het leger van de Koning met hulp van een vuurspuwende draak. In ruil voor hun redding zullen ze binnen 7 jaar hard moeten werken in de vulkaan van de draak, tenzij… ze een raadsel oplossen. Het wordt geen gemakkelijke klus maar gelukkig krijgen ze hulp van het Grootje van de draak.

Het vliegend schip
De wind floot om zijn oren, de zeilen klapperden en beneden zag hij de bomen, het goudgele koren en de akkers voorbij schuiven. Domkop vaart het Vliegend schip naar de tsaar en zijn tsarendochter. Zal hij zijn opdracht kunnen volbrengen?

Ijzeren Hans
Zag hij daar geen gouden slang in het water? Hij tuurde tot op de bodem van de put en zijn haren vielen in het water … helaas! De jonge prins wordt weggestuurd, het bos uit, de wereld in! Hij moet voortaan zijn eigen boontjes doppen.

Eénoogje Tweeoogje en Drieoogje.
Je zal maar twee ogen hebben zoals elke gewone sterveling. Eénoogje en Drieoogje laten hun zusje Tweeoogje al het vuile werk doen net als Assepoes. Bovendien krijgt ze amper een hapje eten. Op een dag is ze het zat, zoooo zat dat er wonderlijke dingen gebeuren. Haar lieve geitje verandert in een…..

Het kleine grijze mannetje.
Er was eens een molenaarszoon, de jongste en de domste. Als zijn twee broers geen boom omgehakt krijgen, waagt hij zijn kans. Niet door kunde, kracht of kennis maar door zijn warme hart verdient hij de Gouden Gans. Domoor gaat de wijde wereld in op zoek naar geluk.

Jan de toverman.
Arm, straatarm zwerft Jan rond, op zoek naar een korst brood. ’s Nachts droomt hij van spek en gebraden kippen die zomaar in zijn mond vliegen. Uitgeput en hongerig zoekt hij beschutting in een woud, toevallig het woud van Tovenaar Och. Och geeft hem de maaltijd van zijn dromen.

Jack en de bonentak
Jack en zijn moedertje waren arm. Gelukkig was er Melkwit, hun enige koe die elke dag emmers vol verse melk gaf. Tot op een dag Melkwit geen melk meer gaf….en Jack haar moest verkopen.

Gelukkige Marie
Marie vindt op een dag een pot in het bos, een pot vol goud. Wat is ze gelukkig! Maar op haar tocht naar huis verandert het goud in zilver…Een verhaal waar iedereen gelukkig van wordt.

De warme pap
In een ijskoude winter gaat Betsie op zoek naar wat eten. Ze ontmoet een vrouwtje dat haar een pannetje schenkt, een toverpannetje dat op verzoek warme pap maakt. Nooit geen honger meer…tot op een dag het toverpannetje….Over armoede en overvloed!

De bij, de harp, de muis en de kakkerlak.
Een heerlijk Iers verhaal waar de alomgekende Jack door zijn moeder de wijde wereld wordt ingestuurd en hoe hij door zijn zin voor humor de hand van de mooiste van het land verdient.

Het appeltaartje
Als Marjetje plots zin krijgt in een appeltaartje, moet ze op zoek naar appels, want ze heeft alleen maar pruimen. Op haar weg naar de markt ontmoet ze allerlei mensen die haar steeds verder weg van haar appeltaartje lijken te brengen.

De man die de zon wilde kopen.
Een Chinees verhaal dat een beetje lijkt op een romantisch stuiververhaal, maar door de humor en mooie beelden elk hart verwarmt.

De drie varkentjes
Een interactief volksverhaal voor jonge kinderen. Hoe de drie varkentjes de wolf te slim af zijn als hij hun huisje wil omverblazen, dat weet iedereen. Maar dat dat derde Varkentje er nog een schepje bovenopdoet heb je vast nog niet gehoord…

De flessenheuvel
Dat elfen en feeën bestaan is voor de Ieren gewoon een feit. Ook het bestaan van de Flessenheuvel is een hedendaags en aardrijkskundig feit. Het verhaal van Paddy en de drie flessen vertelt de rest. Heerlijk verhaal dat voor alle leeftijden kan verteld worden.

De soepsteen
Het enige verhaal dat in het Antwerps verteld wordt. Een klassieker gekatapulteerd naar de jaren ’60. Een hongerige zwerver heeft wel een heel eigen manier om zijn maag te vullen. De nostalgie en het taalgebruik maakt dit verhaal ook heel geschikt voor volwassenen.

De man die het huishouden overnam.
Van Jef en Marie die op vraag van Jef van plaats verwisselen. Jef doet het huishouden, en Marie gaat met de zeis naar het veld. De gevolgen zijn voorspelbaar: miserie miserie. Dat soort ervaringen verandert een mens en dat komt hen allebei goed uit. Voor volwassenen en adolescenten.

Petri en de toverkol
Als een arme knecht van diefstal wordt beticht, gebeuren er in de rechtzaal rare dingen. De knecht moet kiezen tussen de dood of leven met een lelijke oude kol. Kiest hij voor de dood dan was het verhaal daar geëindigd…

Één reactie op Verhalentrommel

  1. Frank zeggen:

    Wat een fiune website!
    Proficiat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.